Oficial: Aston Martin Vantage GT3 – Ediție de stradă cu aproximativ 600 CP

Aston Martin a ridicat pânzele de pe noul Vantage GT3, model care va fi fabricat în doar 100 de exemplare și care îndeplinește toate regulile pentru a circula pe drumurile publice. Numele britanicului ne trimite cu gândul la motorsport, iar acest domeniu a reprezentat punctul de pornire în procesul de dezvoltare.

Descris drept cel mai potent și pur Vantage de până acum, noul GT3 a primit un kit de caroserie extrem de agresiv care include spoilere noi, praguri modificate și cu un difuzor îmbunătățit. Tot în zona posterioară, britanicii au optat pentru instalarea unui eleron supradimensionat.

Dacă până acum lucrurile nu sună bine, trebuie să știți că Vantage GT3 a primit o capotă din fibră de carbon, țevi de eșapament îmbrăcate în pulbere ceramicp și jante de 19 inch încălțate cu pneuri Michelin Pilot Super Sport.

La interior, găsim un volan îmbrăcat în Alcantara, scaune sport din fibră de carbon plus un sistem de infotainment.

vantage gt3 (22)

Sub capotă, Aston Martin Vantage GT3 ascunde un V12 de 6.0 litri care produce aproximativ 600 CP și 625 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei cutii automate cu 7 rapoarte. În aceste condiții, accelerația 0 – 100 km/h are loc în 3,7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 297 km/h.

În ceea ce privește trenul de rulare, Vantage GT a primit sistemul Adaptive Damping care poate fi setat pe trei moduri diferite: Normal, Sport și Track.

Noul Aston Martin Vantage GT3 va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar primele livrări sunt programate pentru cel de-al treilea trimestru al anului.

Adaugă un comentariu