OFICIAL: Cadillac CTS-V este cel mai puternic model de clasa mare din lume

Cadillac a prezentat masina care va concura pe piata din Europa cu Mercedes E 63 AMG, BMW M5, Audi RS6 si Jaguar XFR-S. Noul Cadilllac CTS-V este cel mai puternic model din istoria de 112 ani a marcii americane.

 

Noul Cadillac CTS-V se va lansa in SUA in vara anului 2015 si va ajunge in Europa, in tarile in care se vinde Cadillac, abia in 2016. Sub capota, limuzina americana este propulsata de un motor V8 de 6,2 litri, cu injectie directa si utilizeaza un compresor mecanic de 1,7 litri pentru supraalimentare. Astfel, puterea pe care o poate dezvolta este de 640 CP si 855 Nm, ceea ce ii permite lui CTS-V sa atinga o viteza maxima de 320 km/h si sa accelereze dela 0-96 km/h in doar 3,7 secunde. Cutia de viteze dispune de 8 trepte si are un algoritm de functionare ce faciliteaza schimbarile rapide, Cadillac afirmand ca este la fel de rapida ca una cu dublu ambreiaj. Pentru a functiona economic in sarcina redusa, motorul poate decupla patru dintre cei opt cilindri.

 

Cadillac CTS-V – tren de rulare optimizat pentru performanta

Pentru a face fata viitoarei concurente, CTS-V utilizeaza un tren de rulare optimizat pentru performante ridicate. Astfel, in dotarea de serie exista un diferential blocabil controlat electronic pe puntea spate, o directie ZF foarte incisiva, o suspensie revizuita pentru un control lateral mai bun si un sistem de franare Brembo cu discuri de 390 mm pe fata (6 pistonase) si 365 mm pe spate (4 pistonase)

Adaugă un comentariu