Oficial: Lexus GS F – Noul rival pentru BMW M5 vine din Japonia

Lexus a prezentat noul GS F înainte de debutul oficial programat pentru Salonul Auto de la Detroit.

Prezentat drept un rival pentru BMW M5, GS F integrează o serie de elemente de caroserie ceva mai agresive și sportive, împreună cu câteva modificări tehnice menite să îmbunătățească comportamentul acestuia.

 

Lexus GS F – Design

Pentru început, la nivel exterior, Lexus GS F dispune de un calandru mult mai agresiv, de blocuri optice cu LED și de prize de aer masive. Aripile laterale sunt ventilate, pragurile au fost înlocuite, iar în zona posterioară vedem un eleron montat pe capacul portbagajului și un sistem de evacuare terminat cu patru țevi de eșapament.

Pentru final am păstrat jantele din aliaj cu diametrul de 19 inch care dispun acum de un design special.

La interior, niponii au ales să monteze scaune sport îmbrăcate cu piele în două nuanțe, dar și o serie de accesorii din fibră de carbon sau din metal.

lexus gs f

Lexus GS F – Motorizare

În ceea ce privește motorizarea, Lexus a ales un propulsor V8 de 5,0 litri aspirat natural care promite 473 CP la 7,100 rpm și 527 Nm livrați între 4,800 și 5,600 rpm. Resursele agregatului sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte. În plus, noul Lexus GS F integrează sistemul Toruqe Vectoring Differential care oferă trei moduri de rulare: Standard, Slalom și Track.

Adaugă un comentariu