Oficial: McLaren P1 GTR – Un tribut adus legendarului F1 GTR

McLaren a prezentat versiunea de producție a lui P1 GTR, modelul dedicat exclusiv circuitului. Așa cum deja ați intuit, P1 GTR va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile la începutul lunii viitoare.

Noul McLaren P1 GTR integrează un pachet de caroserie ceva mai agresiv plus o serie de elemente menite să scadă masa totală a mașinii. După înlocuirea geamurilor laterale din sticlă cu unele din policarbonat, instalarea unor panouri de caroserie din fibră de carbon și modificarea sistemului de evacuare, P1 GTR este cu 50 de kilograme mai ușor comparativ cu versiunea de stradă.

mclaren p1 gtr (13)

Sub capotă, McLaren P1 GTR integrează același sistem hibrid ce are în componență unitatea cu combustie internă V8 de 3,8 litri twin-turbo. Aceasta a fost modificată pentru a produce 800 CP, iar împreună cu cei 200 CP oferiți de motorul electric, sistemul de propulsie de pe McLaren P1 GTR oferă un total de 1.000 CP.

Noul McLaren P1 GTR va putea fi admirat pentru prima dată pe circuit în cadrul unor sesiuni de teste la Silverstone, urmând ca debutul competițional să aibă loc pe Circuit de Catalunya din Spania.

Adaugă un comentariu