Oficial: Renault Kadjar – Fratele mai mare al lui Captur

Renault a prezentat în mod oficial noul Kadjar. Crossover-ul compact va fi poziționat între Captur și Koleos și va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

La exterior, Renault Kadjar a primit o serie de influențe din partea fratelui mai mic Captur, dar și din partea conceptului DeZir. Astfel, noul Kadjar propune un look ce inspiră dinamism, putere și spirit de aventură.

renault kadjar (4)

Noul crossover al francezilor are o lungime de 4,45 metri, o lățime de 1,84 metri și o înălțime de 1,6 metri și are la bază platforma CMF-C/D a Aliantei Renault-Nissan. Renault Kadjar are o gardă la sol de 190 de mm, un unghi de atac de 18 grade și unul de degajare de 23 de grade, valori bune pentru un crossover compact.

Conform oficialilor francezi, viitorul Kadjar va putea fi comandat in trei versiuni de tractiune: tractiune fata 4×2, tractiune fata cu Extended Grip (XMOD), precum si tractiune integrala. In functie de piata, in afara de cutia manuala, clientii vort putea opta pentru o cutie cu dublu-ambreiaj sau un CVT de provenienta Nissan.

renault kadjar (11)

La interior, modelul din Hexagon va beneficia de serviciile sistemului multimedia R-Link 2, care integrează un ecran tactil de 7 inch. In materie de spatii de depozitare, pasagerii lui Kadjar au la dispozitie un portbagaj cu volumul de 472 de litri, precum si mai multe compartimente in habitaclu, care insumeaza un volum de circa 30 de litri.

Detalii complete în revista Auto Bild numărul 4 din 2015.

Adaugă un comentariu