Oficial: Vision Mercedes-Maybach 6, opulentul coupé electric de 750 CP de la Pebble Beach

După numeroase teasere și o „scurgere de informații’, Mercedes a prezentat un luxos concept de coupé cu 2+2 locuri în Monterey, sub denumirea oficială Vision Mercedes-Maybach 6.

Maybach-Mercedes-6-20

După cum o spune și numele, mașina măsoară aproape 6 metri, (5,7 m mai exact, cât defuncta limuzină Maybach 57) și propune o versiune de caroserie unică, specială pentru gama Maybach. Așadar, spre deosebire de actualul sedan Mercedes-Maybach derivat din Clasa S, coupé-ul are un design distinct, spectaculos și impozant. Și pentru că este doar un concept deocamdată, producătorul a avut mână liberă să facă un Maybach care va rămâne multă vreme în mintea publicului, cu jante sale de 24 de inchi,  capota mai lungă decât un smart fortwo întreg și spatele alungit, cu influențe retro până la seria SSK.

Maybach-Mercedes-6-17

Propulsia este asigurată de patru motoare electrice care antrenează fiecare roată – probabil moștenite de la modelul SLS Electric Drive. Bateria de 80 kWh poate genera o putere maximă de 750 CP prin cele patru motoare, împingând impozantul coupé până la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, iar autonomia pe care o promite producătorul ajunge la 500 km.

Maybach-Mercedes-6-9

Un alt superlativ al mașinii este și capacitatea de a se încărca rapid de la o sursă de 350 kW, astfel încât Maybach 6 câștigă o autonomie suplimentară de 100 km în doar 5 minute de alimentare. Bineînțeles, lipsesc nici tehnologiile de încărcare prin inducție.

Maybach-Mercedes-6-5

Și interiorul este la fel de spectaculos, având un design futurist, cu comenzi minimaliste și un head-up display care se întinde pe tot parbrizul.

Preț? Imposibil de exprimat în cifre. Să sperăm că Mercedes va lansa ceva asemănător și în producția de serie, că-i prea frumos.

Adaugă un comentariu