Opel Astra K: O nouă generație la start – Update video

Update: Opel a publicat un prim clip video în care prezintă noul sistem de infotainment de pe viitoarea generație Astra K. Modelul va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care va debuta cu zilele de presă pe 15 septembrie. 

———–

1.06.2015

Opel a publicat primele fotografii oficiale cu viitoarea generație Opel Astra, care va fi prezentată în premieră în toamnă, la Salonul auto de la Frankfurt.

Realizată pe o nouă platformă, noul Opel Astra K promite să fie mai ușor cu până la 200 kg decât generația anterioară. Opel răspunde astfel eficient principaleloir critici aduse modelului anterior. Ca o consecință directă, viitoarea Astra se conduce mult mai agil și are în general un comportament rutier mult mai precis. Gama de motorizări reflectă noua personalitate a Astrei, fiind vorba de unități din ultima generație, cu cilindreea între 1,0 litru și 1,6 litri și puteri între 95 CP și 200 CP.

Opel Astra K – motorizări

La baza gamei Opel Astra K va avea sub capotă unitatea cu trei cilindri turbo cu injecție directă de 1,0 litru care dezvoltă 105 CP, oferta fiind completată pe frontul diesel de o unitate de 1,6 litri/95 CP. Opel retrage astfel, bătrâna unitate de 1,3 litri și aduce în scenă o unitate din familia „whisper diesel. Mai multe versiuni de putere ale acestei motorizări vor fi disponibile pentru compacta germană. Oferta de motorizări pe benzină este completată de o unitate de 1,4 litri, de asemenea cu turbo și injecție directă. La lansare, aceasta va dezvolta 145 CP și unh cuplu maxim de 250 Nm.

Stilistic, noul Opel Astra K este inspirat de conceptul Monza, prezentat în 2013 la Frankfurt. Ca dimensiuni, noul model va fi mai scurt cu 5 centimetri, având numai 4,37 metri în lungime. Ampatamentul a fost și el redus cu 2 cm, dar Opel promite că spațiul interior a fost îmbunătățit, pasagerii din spate beneficiind, spre exemplu, de 35 mm în plus la genunchi.

Opel Astra

Opel Astra K – faruri cu LED

Opel Astra K aduce ca premieră în segment faruri cu matrice LED IntelliLux LED, care folosesc 16 diode LED de mare putere pentru a adapta constant fasciculul de lumină la condițiil de drum. Acestea pot fi aprinse/stinse individual pentru a masca zonele de drum în care se află alți conducători auto, reducând astfel orbirea celorlalți participanți la trafic. Numeroase sisteme de asistență ușurează viața celui de la volan. Noul Opel Astra va fi primul model oferit de la început cu sistemul de asistență rutieră OnStar. ACesta oferă și un modul 4G, asigurând conexiunea la internet pentru dispozitivele pasagerilor prin intermediul unui hotspot WiFi. A patra generație a sistemului IntelliLink asigură compatibilitatea cu Android Auto și Apple CarPlay.

Opel Astra

Adaugă un comentariu