Opel Crossland X a fost prezentat oficial

Opel a anunțat în urmă cu câteva luni că renunță la Meriva în favoarea unui SUV. Numele acestuia este Crossland X și a fost prezentat oficial. Noul SUV al producătorului din Russelsheim împarte platforma cu Peugeot 2008 și Citroën C3 Picasso și va fi produs la uzina din Zaragoza, Spania.

Noul Opel Crossland X are o lungime de 4,2 metri, o lățime de 1,76 metri, iar înălțimea măsoară 1,59 de metri. În ceea ce privește volumul portbagajului, noul Opel Crossland X poate acomoda 410 litri, dar trebuie să menționăm că bancheta spate culisează pe o lungime de 15 centimetri, ceea ce înseamnă că volumul portbagajului cu cele trei scaune în poziția normală o să crească până la 520 de litri. Dacă bancheta spate se rabatează, atunci volumul obținut este de 1.255 de litri.

Opel Crossland X – Design și interior

Din punct de vedere estetic, lucrurile sunt destul de simple în cazul lui Crossland X. Zona frontală este preluată de pe Mokka X, în timp ce montanții C sunt ascunși, element preluat de pe Ampera-e.

La interior, Opel Crossland X oferă o planșă de bord asemănătoare cu cea a lui Mokka X. Centrul de control se numește IntelliLink și promite un ecran tactil de 8 inchi care integrează toate funcțiile necesare. Noul SUV al germanilor oferă și o serie de sisteme de siguranță de ultimă generație. Amintim aici de Forward Collision Alert, Advanced Park Assist, Automatic Emergency Braking, Driver Drowsiness System și o cameră video cu un unghi de 180 de grade. De asemenea, Crossland X promite și o funcție de recunoaștere a semnelor de circulație și de monitorizare a unghiului mort.

În ceea ce privește gama de motorizări, Opel nu a făcut nicio declarație, însă așteptăm să vedem aceleași unități folosite și pe Mokka X.

Opel Crossland X – Prezentare video

Adaugă un comentariu