Opel Grandland X plug-in hybrid, acum doar cu tracțiune față

Opel a anunțat o nouă versiune pentru modelul plug-in hybrid Grandland, care oferă beneficii de hibrid și tracțiune doar pe puntea față.

Citește și:

Opel Astra facelift, lansat în România cu prețuri promoționale

Toyota RAV4 primește versiune plug-in hybrid și 80 de cai în plus

Pornind de la modelul Grandland X Hybrid4 prezentat acum câteva luni în urmă, Opel a dezvoltat o versiune PHEV care are doar o singură punte motrică – cea din față.

Opel Grandland X PHEV, acum și cu tracțiune față

Unitatea termică este tot un L4 de 1,6 litri, cu 180 de cai-putere, ajutat în acest caz de doar un singur motor electric, cu 110 cai-putere. Resursele totale ale sistemului sunt de 224 de cai-putere și 360 de Newtoni-metru, trimise către puntea față printr-o transmisie automată cu opt trepte.

Opel Grandland X PHEV, acum și cu tracțiune față

 

Motorul electric se hrănește de la o baterie cu capacitatea de 13,2 kWh (aceeași pe care o găsim și în Hybrid4), care îi conferă lui Grandland X Hybrid o autonomie pur electrică de 57 de kilometri, calculată folosind standardul actual WLTP. Aceasta se poate încărca în mai puțin de două ore, spune producătorul, dacă este conectată la un wallbox de 7,4 kW.

Opel Grandland X PHEV, acum și cu tracțiune față

În materie de performanțe, Grandland X Hybrid poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde și până la o viteză maximă de 225 km/h.

Adaugă un comentariu