Porsche Boxster Spyder: Un roadster modern pentru puriști

Porsche a ales Salonul Auto de la New York pentru a prezenta noul Boxster Spyder, cea mai extremă versiune a roadsterului german.

Această versiune se adresează puriștilor, așa că va fi oferită exclusiv cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Pentru a reduce masa proprie, plafonul textil rabatabil electric specific versiunii obișnuite va fi înlocuit cu o soluție mai simplă și mai ușoară, care se pliază manual.

New-Porsche-Spyder-5

Tot pentru a scădea greutatea mașinii, sistemul audio și climatizarea au fost eliminate, însă Porsche își păstrează generozitatea caracteristică, oferind opțiunea ca acestea să fie montate la loc fără alte costuri suplimentare.

Porsche Boxster Spyder se diferenţiază de celelalte versiuni din gamă prin cele două „cocoașe’ de pe capota motorului, care pornesc din spatele arcelor de protecție la răsturnare și se topesc treptat către blocurile optice. Extremitățile caroseriei au primit un kit aerodinamic similar celui introdus de Cayman GT4, cu prize de aer majorate și cu un difuzor aerodinamic generos în partea din spate.

New-Porsche-Spyder-9

Tot de la versiunea extremă a lui Cayman au fost preluate și scaunele-scoică din fibră de carbon și volanul îmbrăcat în Alcantara.

New-Porsche-Spyder-6

Puterea este asigurată de un motor boxer de 3,8 litri care dezvoltă 375 CP, iar sistemul de frânare mai puternic este împrumutat din gama 911. Cu aceste resurse, noul Boxster Spyder este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 290 km/h.

New-Porsche-Spyder-12

Porsche Boxser Spyder va ajunge în showroomuri în vara acestui an, cu un preț de pornire de 71.671 de euro, fără taxe.