Porsche Cayenne facelift – Poze, detalii oficiale si preturi pentru Romania

Porsche a publicat primele imagini si detalii cu proaspatul Cayenne facelift. Debutul international al SUV-ului din Stuttgart este programat pentru luna octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

La nivel exterior, Porsche Cayenne facelift vine cu cateva modificari usor de identificat. Pentru inceput vedem blocuri optice usor revizuite, o grila redesenata, un spoiler frontal restilizat si o capota modificata. Versiunile Diesel, S si S E-Hybrid vor primi blocuri optice Bi-Xenon, in timp ce versiunea de top, Cayenne Turbo, dispune de faruri cu LED-uri ce incorporeaza sistemul Porsche Dynamic Light. Partea posterioara vine cu stopuri ceva mai rafinate, cu un eleron modificat si cu tevi de espament imbunatatite.

Noutatea absoluta consta in aparitia unei versiuni plug-in hybrid si a motorizarii V6 de 3.6 litri biturbo.

cayenne facelift

Porsche Cayenne S E-Hybrid dispune de acelasi sistem de propulsie disponibil pe Panamera S E-Hybrid. Vorbim despre un motor termic supraalimentat V6 de 3,0 litri si despre un propulsor electric capabil sa dezvole 70 kW. Astfel, sistemul de propulsie hibrid se lauda cu o putere maxima de 416 CP si cu un cuplu motor de 590 Nm. In modul 100% electric, Cayenne S E-Hybrid poate parcurge intre 18 si 36 de kilometri, in functie de stilul de condus si de dificultaea drumului. Conform producatorului german, in regim mixt, noul lor hibrid se lauda cu un consum de 3.4 litri la suta de kilometri.

A doua premiera consta in aparitia unitatii V6 de 3.6 litri biturbo pe versiunea Cayenne S. Noua unitate dezvolta 420 CP la o turatie de 6,000 rpm si impreuna cu transmisia Tiptronic S, il ajuta pe Cayenne S sa poata sprinta de la 0 la 100 km/h in doar 5.5 secunde.

Noul Porsche Cayenne facelift va fi disponibil pe piata incepand cu 11 octombrie 2014.

In Romania, Cayenne Diesel va costa 59.787 EUR, Cayenne S va avea un pret de 71.812 EUR, Cayenne S Diesel 73.439 EUR, iar pretul pentru Cayenne Turbo va fi de 113.637 EUR. Conform importatorului, proaspatul Porsche Cayenne S E-Hybrid va costa 73.126 EUR. Preturile nu includ TVA si alte taxe.

 

Adaugă un comentariu