Practic: Folia auto lichidă – Lupu-și schimbă părul

Folia auto lichidă îi oferă mașinii tale un look nou la un preț ceva mai mic.

 

Te-ai plictisit de cum arată mașina ta și totuși n-ai niciun gând sau posibilitate financiară să o schimbi? Ce-ai zice să modifici doar culoarea caroseriei? Ei bine, până nu de mult au existat doar două modalități pentru a face acest lucru: prin colantare sau prin revopsire. De curând a apărut pe piață un nou produs care să te ajute în acest sens. Vorbim despre folia auto lichidă, o vopsea cauciucată care, conform producătorului, îmbină ce este mai bun din colantare și revopsire. Pentru început trebuie să știi că folia auto lichidă se aplică asemenea vopselei, dar ea poate fi înlăturată  la fel de simplu precum folia auto, fără să lase urme.

Astfel, vei împușca mai mulți iepuri deodată: vei avea o nuanță nouă pentru caroserie (nu uita să mergi și să schimbi acest lucru și în certificatul de înmatriculare al mașinii), vopseaua originală va fi protejată, iar în momentul revânzării te vei putea lăuda cu acest lucru și, totodată, te vei putea bucura de un aspect modern al mașinii.

Deși veți fi tentați să spuneți că acest produs nu va rezista în timp, specialiștii care au dezvoltat acest produs vin și ne zic să stăm liniștiți: folia auto lichidă are o rezistență și o durabilitate ridicate în timp. Printre alte atuuri, noul produs are o rezistență mare la spălarea mecanizată (cea folosită de spălătoriile auto) și oferă și protecție împotriva radiațiilor UV, a umidității și a coroziunii.

Tot la categoria puncte pozitive trebuie să amintim și de timpul de uscare de doar 15 – 20 de minute. Astfel, după ce vopsitorul a terminat de aplicat folia auto lichidă, vei putea bea o cafea, vei plăti și vei pleca liniștit către casă cu o mașină cu un look pe gustul tău. Folia auto lichidă poate fi comandată în diverse volume, în funcție de necesitățile voastre. Spre deosebire de colantare și de revopsire, aplicarea unei folii auto lichide este mai ieftină, iar la final, noi spunem că tu vei fi cel care a câștigat.

 

Folia auto lichidă – procesul de aplicare 

Procesul de aplicare a foliei auto lichide este asemănător cu cel al vopsirii. |n primul rând, vă recomandăm să nu încercați așa ceva acasă. De stricat, nu aveți ce să stricați, doar că v-ați putea alege cu un rezultat nedorit și cu ceva bani buni aruncați pe geam. Cel mai bine ar fi să vă adresați unor specialiști în aplicarea acestui produs.

 

Demontează diverse accesorii

Dacă ești hotărât să aplici folia auto lichidă pe toată suprafața mașinii, atunci trebuie să știi că trebuie să-i acorzi ceva mai mult timp operatorului pentru dezasamblarea diverselor accesorii.

Car dipping

Curăță suprafețele de acoperit

Înainte de aplicarea propriu-zisă a foliei auto lichide, toate suprafețele de vopsit trebuie curățate. Operatorul va folosi un agent de curățare special, care să nu conțină silicon.

Car dipping

Maschează suprafețele

Cum vă spuneam și mai devreme, procesul de aplicare a foliei auto lichide este asemănător cu cel de vopsire, motiv pentru care toate suprafețele care nu se acoperă trebuie mascate corespunzător.

Car dipping

Prima etapă

Înainte de aplicarea efectivă a foliei auto lichide, pe toate componentele și accesoriile se administrează un tratament pentru ca substanța să adere corespunzător.

Car dipping

Aplicarea peliculei

După aplicarea mai multor straturi, culoarea finală este gata. Acest proprietar a optat pentru o nuanță perlată, ceea ce înseamnă mai multă dibăcie din partea operatorului.

Car dipping

 Verdict

Trebuie să recunosc că prima dată când am auzit de folia auto lichidă am fost un pic sceptic. După ceva mai multă documentare am înțeles procesul și pare o soluție fe-zabilă pentru cei care nu vor să opteze pentru colantare și nici pentru vopsire.

 

 

 

Adaugă un comentariu