Hyperloop – Primul test cu “trenul” capabil să ajungă de la Viena la Bratislava în 8 minute a fost un succes

Hyperloop Transportation Technologies a anunțat semnarea unei înțelegeri cu guvernul Slovaciei pentru a explora posibilitatea construirii unui sistem Hyperloop, care să lege Bratislava de Viena și de Budapesta.

Sistemul Hyperloop a fost prezentat prima oară de vizionarul Elon Musk, în 2013, ca un sistem de transport al viitorului. Tehnologia a fost ulterior oferită în regim Open Source oricui dorește să o dezvolte. Prin hyperloop, vehiculele vor călători în interiorul unui tub presurizat, exact așa cum se deplasează capsulele cu bani la supermarket. Vitezele maxime care se pot atinge sunt aproapiate de viteza sunetului. Astfel, o călătorie Bratislava-Viena ar putea dura doar opt minute. Prin comparație, aceeași călătorie cu mașina durează acum peste o oră.

Sistemul de transport a fost testat cu succes de Hyperloop One (una dintre companiile care lucrează la un astfel de sistem) pe un circuit în aer liber din Las Vegas. Prototipul de test a inclus doar sistemul de propulsie electromagnetică, fără capsula dedicată pasagerilor. Prototipul a accelerat de la 0 la 100 km/h în doar o secundă, iar viteza maximă s-a cifrat la 160 km/h. Inginerii speră ca până la finalul anului să dezvolte o versiune capabilă să ruleze cu 640 km/h.

Adaugă un comentariu