Primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești va fi inaugurat pe 15 decembrie

Anul 2022 a fost sărac pentru România în ceea ce privește finalizarea proiectelor de infrastructură. Din fericire, finalul de an ne aduce inaugurarea primului segment al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, un tronson în lungime de 13,17 kilometri, cuprins între Sibiu și Boița.

Segmentul în cauză a fost contractat de constructorul Porr Construct și s-a ridicat la o valoare de 613 milioane de lei. Contractul a fost semnat în aprilie 2019, urmând, în teorie, 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, însă constructorul a finalizat lucrarea cu patru luni mai devreme decât era programat (aprilie 2023).

Tronsonul de 13,17 kilometri cuprinde 27 de poduri și pasaje, 27 de podețe, două viaducte (unul de 414,7 metri lungime și altul de 651,4 m lungime), două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare, precum și două noduri rutiere.

Asociația Pro Infrastructura a filmat din dronă stadiul lucrărilor apropiate de finalizare (din 30.11.2022). Alături de filmare, aceștia au declarat: “După cum se vede din imagini, stratul de uzură este complet așternut și se pun la punct ultimele detalii în zona nodurilor Șelimbăr și Boița, se instalează parapetele de protecție și panourile fonoabsorbante rămase și se aplică marcajele rutiere. Vor mai fi mărunțișuri de executat și în 2023, în afara părții carosabile, fără a deranja traficul”.

Același constructor este responsabil și de secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești, un tronson de doar 9,86 kilometri (Tigveni și Curtea de Argeș), dar care va prezenta mai multe provocări din pricina reliefului mai accentuat. Aici va fi construit Tunelul Momaia cu o lungime de 1,35 kilometri.

 

Sursa: Hotnews

Foto: Youtube

Adaugă un comentariu