Programul Rabla 2017 o să aibă un buget mai mare. Timbrul de mediu nu o să fie înlocuit

Programul Rabla, în cele două forme propuse în 2016, o să continue și anul acesta. Informațiile vin din partea ministrului Mediului, Daniel Constantin. Acesta a declarat că se caută o nouă formă de finanțare pentru acest proiect după eliminarea timbrului de mediu. Totuși, șoferii nu au de ce să îți facă griji: nu se va introduce o nouă taxă.

Programul Rabla 2017 o să înceapă ceva mai devreme, oficialii mizând pe finalul lunii aprilie. Spre deosebire de 2016, suma alocată pentru Rabla 2017 o să fie ceva mai mare. Ministrul Mediului spune că la Administrația Fondului de Mediu au rămas 2 miliarde de lei necheltuiți din anii trecuți, iar încă un miliard de lei este disponibil din certificatele de emisii CO2.

“Ideea eliminarii timbrului de mediu este una foarte nefericita, cu consecinte foarte foarte proaste pentru mediul din Romania. Timbrul, in forma sa actuala, a fost deja a nu-stiu-cata oara declarat ca fiind ilegal de Curtea Europeana de Justitie. El, in forma actuala,trebuie inlocuit, insa nu eliminat de tot pentru ca el este una dintre sursele principale de finantare si asigura 50% din bugetul fondului de mediu. Din timbrul de mediu s-a finantat programul Rabla care este unul dintre cele mai de succes si anul acesta 25./000 de romani au beneficiat de acest program. Daca timbrul se elimina inseamna ca cei opt ani in care s-au investit 500 de milioane de euro in programul Rabla, toate aceste beneficii vor disparea”, a declarat în 2016, Cristiana Pașca Palmer, fostul ministru al Mediului.

Via | Hotnews

Adaugă un comentariu