RCA: prețuri fixe pe un an de zile, prețuri mai mici pentru achiziția on-line

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează, conform unui proiect de modificare a Normei 23/2014, să limiteze comisioanele de intermediere în cazul polițelor RCA. Ba mai mult, ASF vrea să interzică modificarea tarifelor de primă mai devreme de 12 luni de la ultima modificare.

În plus, vânzarea on-line ar putea aduce prețuri mai mici. În plus, ASF propune și abrogarea unui articol care interzicea oferirea de avantaje speciale la pachet cu RCA-ul. În aceste condiții, firmele de asigurări vor putea să ofere asistență rutieră clienților sau reduceri pentru alte tipuri de polițe.

Astfel, chiar și în acest moment ASF poate interveni în mod direct prin limitarea comisionului de intermediere fără a mai fi nevoie de o modificare a legislației secundare în măsura în care indicatorii raportați de asigurător/asigurători nu sunt în concordanță cu obligațiile asumate prin încheierea poliței RCA’, se arată în expunerea de motive a propunerii de modificare a Normei 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Sursa | Profit.ro

Adaugă un comentariu