Renault SYMBIOZ – viziunea mobilității pentru anul 2030

Prin conceptul Symbioz, Renault nu a prezentat doar o mașină, ci o viziune asupra mobilității viitorului, în care automobilul personal este interconectat cu casa în care locuiești. Symbioz este cel puțin la fel de spectaculos precum un alt concept care ne-a impresionat în 2016, la Salonul Auto de la Paris – Renault Trezor.

 

Renault Symbioz este propulsat de un sistem complet electric gândit ca un continuator al actualei strategii Zero Emissions. Astfel, mașina și casa vor putea schimba electricitate între ele, fiind conectate la aceeași rețea. De exemplu, este posibil să programezi sistemul pentru a consuma curent din acumulatorii mașinii atunci când energia electrică este scumpă, pentru ca apoi să se reîncarce pe timpul nopții când prețuriele sunt mai mici.

Tot acest sistem este guvernat de un sistem de inteligență artificială care poate trece instant de la o sursă de energie la alta, mai ales în timpul unor pene de curent.

Cele două motoare electrice ale lui Symbioz antrenează roțile spate, iar acumulatorii sunt integrați elegant în podeaua mașinii. Astfel, interiorul este extrem de generos dimensionat, în special datorită faptului că acest concept este gândit pentru conducerea autonomă, bordul și comenzile fiind gândite pentru a se retrage atunci când nu este nevoie de ele.

Conceptul va fi pregătit pentru a rula în condiții normale de drum foarte curând, în dezvoltarea acestuia fiind implicate companii precum LG, Ubisoft sau TomTom.

Adaugă un comentariu