Rolls-Royce Vision Next 100 și MINI Vision Next 100 – Concepte care anunță viitorul mărcilor britanice

Anul acesta, BMW sărbătorește centenarul, iar denumirea “Vision Next 100” s-a transmis și în curtea Rolls-Royce și MINI. Așa se face că mărcile britanice ne încântă simțurile cu conceptele Rolls-Royce Vision Next 100 și MINI Vision Next 100.

Rolls-Royce Vision Next 100

Deși conceptul pregătit de constructorul britanic pare desprins din filmele SF, caracterul brandului a fost păstrat. Look-ul de coupe, jantele de 28 de inchi ascunse în spatele caroseriei și ușile cu deschidere verticală sunt printre primele semne ale viitorului.

Rolls-Royce Vision Next 100 (8)

Dar lucrurile interesante vin la itnerior. Aici găsim un fel de lounge orientat doar către confort. Volanul, pedalele și alte comenzi clasice dispar, iar în locul lor și-au făcut loc o canapea și un display OLED. Acesta din urmă ascunde asistentul personal denumit Voice of Eleanor. El o să comande mașina și tot el o să îți învețe comportamentul astfel încât fiecare drum să fie din ce în ce mai confortabil.

Rolls-Royce Vision Next 100 (9)

Sub capota lui Rolls-Royce Vision Next 100 se află un motor electric, propulsoarele cu combustie internă urmând să fie înlocuite în viitorul îndepăratat.

MINI Vision Next 100

Conceptul pregătit de MINI se face remarcat, în primul rând, prin designul minimalist pe care l-a adoptat. Totul este mult mai fluid, iar zona frontală se termină brusc, semn că motorul cu combustie internă nu mai apare în viitorul îndepărtat.

MINI Vision Next 100 (16)

Interiorul ales de britanici pentru MINI Vision Next 100 este la fel de minimalist. Prototipul autonom integrează un panou de bord, dar și un volan care poate fi mutat de la stânga la dreapta. Tehnologiile autonome nu lipsesc, iar britanicii spun că prototipul lor (dacă ar funcționa) ar putea prelua pasagerii din diverse locuri.

MINI Vision Next 100 (1)

Cele două concepte sunt doar exerciții de imaginație, însă nu este exclus să vedem influențele acestora pe viitoarele modele de serie.

Adaugă un comentariu