Sebastian Vettel ar putea deveni cel mai bine plătit pilot din Formula 1

Pilotul german Sebastian Vettel, ar putea deveni cel mai bine plătit pilot din Formula 1 dacă va accepta oferta de prelungire a contractului cu Ferrari. Italienii sunt gata să-i ofere lui Vettel 120 de milioane de euro pentru următorii trei ani.

Contractul lui Vettel, de patru ori campion mondial, cu Ferrari urmează să expire în această toamnă, iar zvonurile spun că rivalii de la Mercedes îl doresc insistent în echipa lor, cel mai probabil din 2019, când expiră contractul cu Hamilton.

Cu cei 40 de milioane de euro pe sezon, pe care îi va primi dacă semnează prelungirea de contract, Vettel va câștiga cu 8 milioane de euro mai mult decât în prezent. În sezonul actual, Sebastian Vettel va încasa 32 de milioane de dolari, la fel ca și rivalul său de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton.

Într-un top al celor mai bine plătiți piloți din Formula 1, cei doi rivali sunt urmați de Fernando Alonso (McLaren – 30 de milioane de euro) și de Daniel Ricciardo (Red Bull – 11 milioane de euro pe sezon). Colegul lui Vettel la Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen priumește în prezent doar 8 milioane de euro. De cealaltă parte, secundul lui Hamilton, Valtteri Bottas, primește de la Mercedes 6 milioane de euro.

via | autoweek.com

Adaugă un comentariu