Sens giratoriu suspendat și la Timișoara: O nouă modă se prefigurează în România

Timișoara va avea un sens giratoriu suspendat la 10 metri înălțime, acesta fiind al doilea din țară, după cel realizat pe centura Ploieștiului.

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu (PNL), a anunțat că CFR intenționează să dubleze linia ferată pe teritoriul orașului, iar cu această ocazie vor să construiască un sens giratoriu rutier suspendat la zece metri înălțime, peste liniile ferate.

“Va fi un sens giratoriu la zece metri înălțime. CFR va face asta. Vom avea trei căi de acces la sensul giratoriu. Se va veni dinspre străzile Divizia 9 Cavalerie, dinspre Baader și dinspre Demetriade. Vom avea trei rampe cu lungimea de 230 de metri, care vor fi incidente la acea girație suspendată la zece metri înălțime. Vom avea benzi de trafic care merg la sol, pe direcțiile care nu traversează calea ferată’, a explicat primarul Nicolae Robu.

Primul sens giratoriu suspendat din România, o lucrare de infrastructură care a început în 2013, a fost inaugurat în mai 2016, în județul Prahova, podul fiind obiectul unei investiții care a costat aproape 80 de milioane de lei.

Giratoriul prahovean se află pe DJ102, către Păulești – Brașov, peste DN1B, o intersecție în care se produceau frecvent accidente de circulație. Sensul giratoriu suspendat, care are o arhitectură unică în România, a fost construit pe raza localității Blejoi, lucrările începând în 2013.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu