Simone Tempestini a devenit campion mondial în Junior WRC

Sezonul de Junior WRC mai are o etapă până la final, dar Simone Tempestini, campionul național de raliuri, a reușit să-și adjudece titlul suprem și în mondialul de juniori după Turul Corsicii. Juniorul Napoca Rally Academy a făcut o cursă strategică și a obținut locul 4 la final, rezultat suficient pentru a-i asigura titlul.

După cum deja știți, Simone Tempestini a reușit să își adjudece rundele din Portugalia, Polonia și Germania, în timp ce în Finalnda a reușit să termine pe locul 2. Performanțele realizate în primele manșe au făcut ca numărul de puncte adunate să-l pună pe Tempestini Jr. pe primul loc la general. În Turul Corsicii, norvegianul Ole-Christian Veiby, principalul rival la titlul Junior WRC, a avut parte de o serie de probleme, iar acest lucru a picat extrem de bine pentru Simone.

În aceste condiții, Tempestini Jr. își trece numele pe o listă selectă de piloți. Titlul Junior WRC a fost câștigat în trecut de nume precum Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Dani Sordo sau Craig Breen. Premiul pentru adjudecarea titlului de Junior WRC constă în integrarea în cadrul unui program de șase etape în WRC 2 alături de un Citroen DS3 R5. Îl felicităm și noi pe Simone Tempestini pentru performanța realizată.

Via | Autorally | Foto

Adaugă un comentariu