Skoda Octavia RS 245 – Poze și detalii oficiale cu cea mai puternică Octavia de până acum

Skoda continuă premierele acestui an cu prezentarea lui Octavia RS 245. După ce ne-am delectat cu noile Kodiaq Scout și Kodiaq Sportline, a venit rândul să ne apropiem de sol cu Skoda Octavia RS 245.

Cea mai puternică Octavia de până acum folosește motorul de 2,0 litri care produce acum 245 CP și 370 Nm. Resursele pot fi cuplate fie la o cutie manuală cu șase trepte, fie la una automată cu șapte rapoarte (premieră). În plus, Octavia RS 245 poate fi comandată atât în versiunea sedan, cât și în varianta break.

Sedanul va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 6,6 secunde, în timp ce break-ul are nevoie de 0,1 secunde în plus pentru același sprint. În treapta a cincea (manuală), repriza 60 – 100 km/h are loc în 6,4 secunde (6,5 secunde pentru Combi), iar sprintul 80 – 120 km/h se produce în 6,6 secunde (6,8 secunde pentru Combi).

Indiferente de versiunea aleasă, viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 250 km/h. Pentru un plus de dinamică, Skoda a ales să ofere în standard un diferențial cu alunecare limitată controlabil electronic, iar în același timp, garda la sol a fost redusă cu 14 milimetri față de versiunea “civilă”.

La interior, clienții se vor bucura de scaune sport și de o serie de accesorii din aluminiu. Noua Skoda Octavia RS 245 va fi prezentată în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment programat pentru începutul lunii martie.

Adaugă un comentariu