Studiu Bloomberg: Muncim două zile pentru un plin de carburant

Conform unui studiu realizat de Bloomberg, un român trebuie să muncească două zile pentru un plin de carburant. România se află pe locul 21 în lume în topul celor mai mici prețuri la carburanți, dar are și un consum mic, doar un sfert din media mondială.

Un șofer român consumă, în medie, 88 de litri de carburant pe an, adică puțin penste un procent din venitul anual. Și nemții alocă tot 1% din venitul anual, dar pentru o cantitate de trei ori mai mare.

Dintre șoferii din țară, bucureștenii sunt cei care își permit să meargă cel mai des la benzinărie. Aceștia fac plinul cel puțin o dată pe lună și folosesc carburantul pentru deplasări în interes de serviciu, mers la cumpărături sau vancanțe în Europa.

În Transilvania, carburantul este folosit pentru drumurile către serviciu, în timp ce șoferii din Iași aleg să treacă granița și să facă plinul în Republica Moldova unde benzina este mai ieftină cu 30% decât la noi.

Americanii sunt cei care au carburant ieftin, dar consumă și mult. Aceștia sunt urmați de șoferii din Canada, Emiratele Arabe și Kuweit. În ceea ce privește prețul cel mai mic, pe primul loc se află Venezuela, urmată de Arabia Saudită și Iran.

Via | Digi24

 

Adaugă un comentariu