SUV-ul electric Ioniq 5 va avea autonomie de 800 de kilometri

Primul model al sub-brandului electric Ioniq, SUV-ul 5, promite autonomie electrică și timpi de încărcare impresionanți. Va debuta anul viitor.

Citește și:

eBussy, cea mai simpatică utilitară electrică, are prețuri de Dacia Spring

Ioniq devine brand independent. Iată ce modele electrice promite

Hyundai prezintă un mini-vehicul electric

Hyundai RM20e: cel mai puternic Hyundai creat vreodată

Hyundai face pași importanți în direcția dezvoltării unor sisteme de propulsie electrică, așa cum ne indică ultimele informații privind sub-brandul său electric, Ioniq.

Producătorul sud-coreean a anunțat, în august, că va crea un brand pur electric, botezat după un model deja existent în gama producătorului: Ioniq. Până în 2024, Ioniq va avea în portofoliu trei modele: două SUV-uri (botezate 5 și 7) și o berlină de clasă medie, denumită 6.

Primul care va vedea lumina reflectoarelor este SUV-ul 5, debutul acestuia fiind programat pentru prima parte a acestui an. Producătorul încă nu a furnizat informații despre modelele sale, însă furnizorul acestuia de baterii, SK Innovation, a descris într-o conferință de presă viitoarea generație de baterii — care vor echipa, printre altele, și modelul Ioniq 5.

SK Innovation a spus că bateriile la care lucrează acum vor permite o autonomie de până la 800 de kilometri și vor putea fi încărcate complet în circa 20 de minute, fără a menționa însă capacitatea de încărcare a bateriei sau sursa de curent maximă la care se poate încărca aceasta. Știm însă că procesul de încărcare constă în două sesiuni de câte 10 minute fiecare.

Aceste baterii nu vor fi în echiparea versiunii de bază a lui Ioniq 5; pentru entry-level, Ioniq propune setul de acumulatori de 64 kWh care se regăsește în acest moment în gama de oferte a grupului Hyundai-Kia.

Adaugă un comentariu