Ioniq devine brand independent. Iată ce modele electrice promite

Hyundai Motors a anunțat debutul pe piață al brandului Ioniq, care va strânge toate modelele electrice dezvoltate de Hyundai în viitor.

Citește și:

Hyundai introduce prima transmisie manuală fără pedală de ambreiaj

Hyundai a vândut în România mai multe electrice într-o lună decât în tot anul trecut

VW T-Roc vs. Hyundai Kona: Sclipirile de vârf ale clasei mici

Hyundai își confirmă și mai bine participarea pe piața mașinilor electrice prin lansarea subbrandului Ioniq, a cărui gamă va fi constituită doar din modele alimentate exclusiv de baterii.

Cu această ocazie, Ioniq a anunțat și trei noi modele electrice pe care le va lansa pe parcursul următorilor patru ani și care se vor lăuda cu „inovații de viitor care combină designul, tehnologiile și serviciile’ specifice mașinilor electrice. Modelele vor purta nume numerice — 5, 6 și 7, în cazul primelor trei modele. Numerele pare indică sedanuri, iar numerele impare, SUV-uri și crossovere.

Ioniq 5, spre exemplu, va fi un SUV de clasă medie, al cărui debut este programat pentru prima parte a anului viitor. În 2022 ne va fi prezentat Ioniq 6, o berlină de clasă medie, iar în 2024 vom face cunoștință cu SUV-ul de clasă mare Ioniq 7.

Toate modele Ioniq vor împărți platforma Electric Global Modular Platform (E-GMP) care se laudă, printre altele, cu încărcare rapidă.

Adaugă un comentariu