Bătălia modelelor electrice: Tesla Model S P100D primește modul „Ludicrous Plus“

Companiile producătoare de modele electrice au intrat deja într-o concurență acerbă. Lansarea modelului FF91 al lui Faraday Future a determinat Tesla să ofere un update pentru Model S P100D, pentru o accelerație și mai rapidă. Acesta a fost botezat de entuziaști „Ludicrous Plus.

Ce poate fi mai tare decât modul Ludicrous al lui Tesla Model S 100D? Aceasta este deja mașina cu cea mai rapidă accelerație de la 0 la 60 mph, cu un timp de 2,5 secunde. Și totuși, Elon Musk a simțit nevoia să ridice și mai mult ștacheta printr-un update de software împins recent over-the-air. Care să fie cauza?

Suspectul de serviciu este modelul FF91 al Faraday Future, prezentat recent la Las Vegas, în cadrul CES. Cu o putere totală a motoarelor electrice de 1.050 CP, acesta se laudă cu o accelerație 0-60 mph în 2,39 secunde. FF91 nu va intra pe piață decât peste un an, dar specificațiile sale au fost suficiente pentru ca Tesla să accelereze performanțele modelului său de bază.

Citește și Faraday Future FF 91 – Mai bun decât Tesla Model X

Într-un tweet din noiembrie 2016, Elon Musk anunța că performanțele lui Tesla Model S P100D ar putea crește, cu un timp pentru accelerația de la 0 la 60 mph în 2,4 secunde și parcurgerea sfertului de milă în 10,6 secunde. Update-ul de software recent aduce aceste performanțe în sfârșit la îndemâna utilizatorilor. Cu un avertisment, însă: activarea modului „Ludicrous Plus va cauza uzura accelerată a motorului, cutiei de viteze și a bateriei.

Cu acest update, selectarea modului Ludicrous presupune ridicarea temperaturii bateriei la 50 de grade Celsius și o creștere cu 35 CP a puterii maxime. Jurnaliștii de la DragTimes au testat noul update și au reușit obținerea unui timp pentru accelerația 0-60 mph în 2,46 secunde.