5 sfaturi pentru un test drive edificator

Cu Programul Rabla în plin avânt, probabil că abia așteptați să vă cumpărați propria mașină. Iată care sunt cele mai importante cinci sfaturi pentru un test drive edificator.

Test Drive: Programează întâlnirile

Ai făcut suficientă cercetare pe internet și printre prieteni, acum e timpul să trecem la acțiune. Alege o listă scurtă cu trei modele care ar putea fi potențiela mașini de vis și programează câte un test drive la dealerii din apropiere. De preferat, programările să fie la intervale de 2-3 ore, pentru a avea timp suficient la dispoziție, dar în aceeași zi, pentru impresii proaspete.

 

Test drive: Pregătirea bagajelor

Nu, nu pleci în concediu, dar cu mașina pe care o vei cumpăra vei face asta frecvent. Așa că e bine să pregătești cu o seară înainte toate bagajele pe care le folosești frecvent în concediu. Dacă ai copii, adu cu tine la test drive scaunele de mașină. Dacă ai trei copii, o problemă este să înghesui trei scaune de mașină pe banchetă, deci trebuie probat.

 

Test drive: Instalează-te confortabil

Reprezentantul de vânzări va încerca să te preseze, dar amintește-i că ai de luat o decizie importantă. Nu cumperi o jucărie de unică folosință, nu? Așază-te confortabil, reglează scaunele. Cum este poziția la volan? Prea sus, prea jos? Volnul se reglează corespunzător, atât pe adâncime cât și pe înălțime (la mașinile ieftine mai rar)? Chiar dacă de obicei stai la volan, probează și celelalte scaune. Cât de confortabil stau pasagerii în spate?

 

Test drive: Încarcă toate bagajele

Probabil că imaginea va stârni remarci malițioase, dar ești aici pentru a face o alegere. Avizată. Încarcă în mașina de test toate bagajele pe care le-ai adus cu tine. Investighează cu atenție toate compartimentele, suporturile de pahare etc. Ai unde să-ți pui telefonul? Cheile? Evaluează portbagajul, e suficient de încăpător pentru nevoile tale? Scaunele de mașină ale copiilor sunt ușor de montat? Notează toate observațiile, va fi mai ușor să iei o decizie ulterior.

 

Test: drive: Pornește la drum

Nu te mulțumi să conduci în jurul sediului dealeurlui 2-3 străzi. Intră într-o parcare etajată și vezi cum este raza de bracaj, cât de ușor se manevrează în și din locul de parcare. E ușor de manevrat în spații înguste? Vizibilitatea de jur-împrejur e corespunzătoare? Poate e mai ușor cu senzori de parcare – ia asta în considerare. Oprește și pornește din rampă, cum te descurci cu ambreiajul (o cutie automată nu ar fi o idee rea)?O stradă cu asfalt deteriorat sau piatră cubică te va edifica în privința confortului suspensiei. Apoi ieși pe autostradă, ascultă mașina și observă cât de ușor accelerează, frânează etc.

Adaugă un comentariu