Toate mașinile Tesla produse începând de astăzi pot rula autonom, dar încă n-o vor face

Elon Musk a reușit încă o dată să dea lucrurile peste cap după bunul său plac. Multă lume aștepta ca în cadrul conferinței de ieri seară să primim ceva noutăți fie despre varianta de producție a lui Model 3, fie despre viitorul crossover Model Y. Dar nu a fost chiar așa.

Musk a mizat încă o dată pe tehnologia de rulare autonomă. Conform CEO-ului Tesla Motors, toate automobilele produse de companie începând cu 19 noiembrie sunt echipate cu hardware care permite rularea autonomă. Doar că, funcția nu este activă.

În plus, clienții nu vor avea la dispoziție nici funcțiile de bază pe care exemplarele Tesla comercializate până acum le utilizau cu succes (cruise control adaptiv, frânare automată, avertizarea în cad de impact, părăsirea benzii de rulare).

Toate exemplarele Tesla vor primi opt camere video care permit o imagine la 360 de grade până la o distanță de 250 de metri și 12 senzori ultrasonici capabili să detecteze obiecte aflate la distanțe mai mari. De asemenea, sistemele de supraveghere pot funcționa și în codiții de ceață, praf sau ploaie, iar procesorul a fost mult îmbunătățit.

Pentru ca noile sisteme să fie deblocate, Tesla trebuie mai întâi să le calibreze. Iar calibrarea are nevoie de milioane de mile de condus în lumea reală.

Anunțul Tesla Motors vine în același an în care un șofer din SUA și-a pierdut viața într-un accident ca urmare a faptului că tehnologia Autopilot nu a detectat remorca unui camion. Povestea accidentului o poți citi aici.

Totodată, credem că Tesla a amânat conferința pentru că în urmă cu câteva zile, producătorul american a fost somat de Autoritatea de Transport din Germania să nu mai utilizeze termenul Autopilot întrucât denumirea îi derutează pe clienți.

Via | Tesla

Adaugă un comentariu