Top 8 sfaturi de siguranță pentru femei la volan

Trebuie să pleci singură la drum lung? Ești obligată prin natura muncii să stai la volan multe ore pe zi? Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi simple, dar utile, pentru a face față sau pentru a anticipa situațiile neprevăzute. Iată 8 sfaturi de siguranță pentru femeile care conduc regulat.

 

  1. Ține telefonul mobil la îndemână

Acest aspect este unul foarte important. Telefonul mobil trebuie să fie mereu la îndemână și să fie încărcat. Indiferent că ai un mic accident, că vremea este rea și poți rămâne blocată sau că ai nevoie de ajutor, telefonul mobil te poate salva.

 

  1. Menține mașina în stare bună de funcționare

Dacă petreci multe ore la volan este recomandat să mergi regulat cu mașina la revizii. Astfel, vei scădea riscul de a avea defecțiuni importante și de a rămâne blocată în zone izolate. Reviziile efectuate la timp sunt mai importante dacă circuli des în afara orașului.

 

  1. Ține îmbrăcăminte groasă în mașină pe timp de iarnă

În cazul în care mașina suferă o defecțiune și trebuie să aștepți ajutor, un set de haine groase îți poate fi extrem de folositor. Dacă defecțiunea este la motor nu vei mai avea căldură în habitaclu, ceea ce poate fi foarte periculos dacă ești pe drumuri interurbane și ajutorul este departe.

 

  1. Ține încălțări comode în mașină

Pentru momentele în care ești nevoită să porți pantofi cu toc sau încălțări care te deranjează la condus este foarte util să ai în mașină o pereche de încălțări foarte comode. Astfel, vei putea conduce cu plăcere.

 

  1. Ține rezervorul de carburant cât mai plin

Acest sfat este extrem de util iarna, când poți rămâne blocată din cauza zăpezii și trebuie să aștepți mai multe ore în mașină. Căldura de la motor este esențială.

femeie la volan

  1. Evită să călătorești singură la drumurile lungi

Dacă trebuie să conduci pe distanțe foarte lungi este mai bine să nu o faci singură. Pe drum pot apărea o multitudine de evenimente neprevăzute greu de controlat pentru o singură persoană.

 

  1. Parchează mereu în locuri luminate și circulate

Un loc la umbră și necirculat este chiar periculos pentru o femeie singură. De aceea, este recomandat să eviți astfel de locuri. Parchează la lumină și, pe cât posibil, în parcările special amenajate.

 

  1. Descuie mașina din telecomandă doar când ai ajuns lângă ea

Pentru o femeie singură nu este sigur să deschidă mașina de la distanță. Este recomandat să folosești telecomanda doar în momentul în care ai ajuns lângă mașină. Urcă imediat la volan și încuie ușile. Nu te gândi ca și cum ești mereu urmărită de cineva, dar ai în vedere siguranța ta.

Adaugă un comentariu