Tunerul GWA propune un Studebaker modern pentru care merită să-ți vinzi sufletul!

Tunerul Gullwing America (GWA) a prezentat o un nou proiect care aduce un tribut modelului Studebaker Champion, devenit legendă în cursa Carrera Panamericana.

LCP2013_36_1200

Născut tocmai în 1954, Studebaker Champion a bifat nu mai puțin de 20 de victorii la celebra cursă Carrera Panamericana, dintre care nouă au fost consecutive (între 1993 și 2001). Pentru a celebra acest succese, GWA a dezvoltat un nou model cu influențe retro, denumit Studebaker Veinte Victorias, care va fi produs într-o serie limitată de 20 de bucăți. 19 dintre acestea vor fi vopsite într-o nuanță de galben, iar ultima din serie va purta o culoare albastră, îmbrăcând rolul de safety car.

GWA Studebaker 10

Caroseria clasică a fost condimentată cu câteva elemente moderne pentru a fi adusă la zi, iar pe dedesubt se ascunde un propulsor V8 supraalimentat, de 6,2 litri, împrumutat de la Corvette ZR1, care dezvoltă 620 CP. Puntea motoare este cea posterioară, iar transmisia puterii motorului se face printr-o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte. Pedigree-ul sportiv este confirmat și de șasiul tubular din oțel, care garantează atât rigiditatea specifică unei mașini de curse cât și o masă proprie cât mai redusă, iar sistemul de frânare este semnat de Brembo. Studebaker Veinte Victorias rulează pe jante de 19 inchi, încălțate cu anvelope Bridgestone, iar sistemul de evacuare este produs de Fabspeed.

GWA Studebaker 8

GWA nu a anunțat prețurile la care vor fi comercializate cele 20 de exemplare exclusiviste, însă nu ar fi exclus ca unele dintre acestea să fie deja rezervate la momentul scrierii acestui articol. Oricum, nu ar fi exclus să vedem valori care trec de o jumătate de milion de dolari pentru un astfel de model.

Adaugă un comentariu

Articole similare