Versiuni aniversare Dacia pentru fiecare model din gamă

Au trecut 10 ani de la relansarea constructorului Dacia pe piețele europene, iar pentru a celebra cum se cuvine această performanță, producătorul de la Mioveni a pregătit câte o versiune aniversară pentru fiecare model din gamă, excepție făcând Dokker Van.

Așa cum era de așteptat, gama de versiuni aniversare va fi expusă în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își va deschide porțile pe 3 martie.

Noile ediții aniversare Dacia vor beneficia de culoarea Cosmos Blue pentru caroserie. Aceeași nuanță va putea fi regăsită și la interior, într-un mod discret. De asemenea, atenția la detalii a crescut, Dacia optând pentru montarea unor jante din aliaj și a unor carcase pentru oglinzi în nuanța Dark Metal.

Fiecare ediție aniversară are la bază versiunea de echipare Laureate la care se adăugă elemente speciale. Amintim aici de tapițeria în nuanța Sombre Blue, de cusăturile în gri și de covorașele speciale (excepție fac Lodgy și Dokker).

Dacia_66381_global_en

Tot la interior, românii au pregătit un sistem de climatizare, au instalat un cruise control cu limitator de viteză, iar volanul este acum îmbrăcat în piele.

Elementul de atracție principal este sistemul de infotainment îmbunătățit, denumit acum Media Nav Evolution, care poate fi controlat prin intermediul unui ecran tactil cu o diagonală de 7 inch. Totodată, acesta a primit o serie de îmbunătățiri, interfața fiind mai simplă, mai intuitivă și cu o grafică mai plăcută. Posesorii de telefoane mobile Apple se pot bucura de funcția SIRI cu ajutorul butoanelor de pe volan, iar conexiunea prin Bluetooth va face lucrurile și mai simple atunci când vine vorba de mobilitate.

De asemenea, prin intermediul aplicației AHA, posesorii vor putea asculta radiouri on-line, audio book-uri și, totodată rețelele de socializare Facebook și Twitter sunt la îndemâna tuturor.

Versiunile aniversare Dacia vor fi disponibile cu diverse motorizări existente în gamă, iar Duster va putea fi comandat în această formă atât în varianta cu tracțiune față, cât și în cea cu tracțiune integrală.