Vești bune pentru portofelele noastre: scad prețurile la combustibili!

Guvernul promite că supraacciza aplicată în acest moment carburanților va fi eliminată, însă nu știm când anume se va întâmpla asta. Cu cât ar trebui să scadă prețurile.

Citește și:

Restituirea taxelor auto – Cine va primi dobândă din partea statului

Guvernul: Modificăm legislația, pentru ca autostrăzile să fie gata mai repede

Printre primele măsuri pe care Guvernul Orban dorește a le lua este eliminarea supraaccizei la carburanți, introdusă pe data de 15 septembrie 2017 și care are în acest moment o valoare de 0,32 RON/litru. Această intenție a fost adresată public de către prim-ministrul Ludovic Orban în cadrul unei conferințe despre fiscalitate.

„Trebuie desființată supraacciza la combustibil, care a fost o mare prostie. Deși astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunțăm la ea’, a declarat Orban. Planul există, însă nu și detalii despre execuția sa: mai exact, habar nu avem când anume va fi aceasta eliminată.

Guvernul PSD de la acea vreme a motivat implementarea suprataxei la carburanți prin planuri de modernizare a infrastructurii rutiere. În ultimii doi ani, aceasta a adus la bugetul de stat 5,8 miliarde de lei, însă planurile au rămas la stadiul teoretic.

Nu doar că nu s-au construit mai mulți kilometri de autostradă decât s-a promis, dar și cei proaspăt turnați au probleme serioase. În urma unei solicitări a deputatului PNL Florin Roman, Ministerul de Finanțe a evitat să răspundă la întrebarea privind banii strânși prin colectarea supraaccizei.

Dacă această decizie nu poate decât să bucure posesorii de mașini, planurile noului Guvern privind punctul de amendă ar putea să aibă efectul opus.

Adaugă un comentariu