Guvernul: Modificăm legislația, pentru ca autostrăzile să fie gata mai repede

Premierul României, Viorica Dăncilă, susține că a descoperit soluția pentru finalizarea mai rapidă a autostrăzilor în România. Pentru acest lucru este necesară modificarea legislației, ceea ce deja s-a făcut în cazul Autostrăzii Ploiești-Brașov.

Planul prim-ministrului este să includă viitoarele autostrăzi ale țării în categoria „obiective strategice de interes național’. În felul acesta, Dăncilă susține că întregul proces ar fi considerabil accelerat, fiind vorba despre proiecte vitale pentru dezvoltarea României.

După ce Viorica Dăncilă a anunțat că renunță la parteneriatul public-privat pentru realizarea Autostrăzii Ploiești-Brașov, CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării) a decis marți să declare acest drum de mare viteză un obiectiv strategic de interes național.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

A doua zi, în ședința de guvern, prim-ministrul țării a declarat că va proceda la fel vizavi de construcția altor autostrăzi. Autostrada Unirii, Autostrada Sudului și Autostrada Târgu Neamț-Iași urmează să fie declarate, de asemenea, obiective strategice de interes național.

În şedinţa CSAT de ieri am cerut şi obţinut avizul pentru modificarea şi completarea legislaţiei astfel încât proiectul autostrăzii Ploieşti-Comarnic- Braşov să fie inclus în lista obiectivelor strategice de interes naţional. Am luat această decizie pentru că românii aşteaptă de mai bine de 10 ani construcţia acestei autostrăzi, iar această modificare legislativă ne va permite să accelerăm procedurile de achiziţie publică, finanţarea de la bugetul de stat şi eliminarea blocajelor şi întârzierilor’, a anunțat Viorica Dăncilă miercuri, în ședința de guvern.

„Am cerut deja pregătirea documentaţiei necesare pentru a putea include în rândul proiectelor de interes naţional şi alte investiţii precum autostrada Unirii, autostrada Târgu Neamţ – Iaşi sau autostrada Sudului‘, a adăugat premierul.

 

Sursa: mediafax.ro

    Teodor says:

    Cred că ar trebui să fie deschisă și autostrada nord sud Moldova care ar putea lega România de țările nordice ale Europei si ar deschide noi căi comerciale și turistice. De asemenea portul Constanța va deveni un mare concurent portului Roterdam. Cu speranțe Teo.

    Alin says:

    Și această măsură va avea un efect concret sau va avea același efect ca al unui autocolant cu FERRARI pus pe o Dacie veche și te aștepți să meargă cu 300 km/h?

Adaugă un comentariu