VW ID.Buzz și ID.Buzz Cargo au prețuri oficiale în România

Probabil cele mai interesante evoluții ale platformei tehnice MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) ale grupului VW se văd la modelele ID.Buzz și ID.Buzz Cargo, două modele moderne 100% electrice, dar care vin cu puternică inspirație retro.

După debutul oficial al modelelor electrice pe piața din România, au fost comunicate și prețurile versiunii de marfă (ID.Buzz Cargo), dar și a celei de persoane (ID.Buzz). Așadar, VW ID.Buzz Cargo pornește de la 53.020 de euro și vine cu lumini LED, trei locuri (șofer + 2 pasageri), sistem multimedia cu ecran 10 inchi, suport wireless pentru Android Auto și Apple CarPlay, climatizare automată, Front Assist și senzori de parcare. Va fi o singură echipare disponibilă: Cargo.

Modelul de persoane, intitulat VW ID.Buzz, pornește de la 57.992 de euro în România. Pe lângă dotările enumerate pentru versiunea de transport marfă, echiparea Pro (singura disponibilă momentan) vine cu încărcare wireless pentru smartphone, iluminare ambientală cu 10 culori, climatizare în staționare, parbriz, volan și scaune față cu funcție de încălzire, lane assist, cruise control, etc.

Seriile ID Buzz dispun de pachete de baterii cu capacitatea utilizabilă de 77 kWh. Motorul electric produce 204 CP și se află amplasat lângă puntea din spate. Desigur, tracțiunea este tot pe roțile din spate. Versiunea cu 5 locuri are un portbagaj de 1.121 litri, iar renunțarea la locurile din spate ridică volumul util până la 2.205. În cazul versiunii Cargo, volumul de încărcare ajunge la 3,9 mc.

Încărcarea la o stație rapidă asigură o creștere a nivelului bateriei de la 5% la 80% în 30 de minute în condițiile unei surse de curent continuu de 170 kW. Există și posibilitatea încărcării lente de la un wallbox instalat acasă la curent alternativ de până la 11 kW. De asemenea, arhitectura lui ID.Buzz permite integrarea mașinii într-un sistem „Vehicle to Home’, caz în care mașina poate deveni un acumulator electric al casei.

Adaugă un comentariu