Sistemul de navigație Waze va fi disponibil în automobil. Toate datele tale vor aparține Google!

Waze, sistemul de navigație crowdsource deținut de Google și folosit pe scară largă de automobiliști, inclusiv în România, va fi disponibil în viitorul apropiat pe ecranul sistemului de infotainment al mașinii.

Waze se alătură SmartDeviceLink Consortium și va colabora cu producătorii de mașini și dezvoltatorii de software pentru dezvoltarea unui protocol open source pentru conectarea telefoanelor mobile la mașini. Asta înseamnă că, în viitorul apropiat, tot ceea ce faci acum în aplicația de mobil Waze vei putea face de pe scaunul șoferului,prin intermediul ecranului tactil al sistemului de infotainment al mașinii.

Deocamdată, Waze funcționează împreună cu Android Auto, dar planurile Google prevăd să ofere această posibilitate și utilizatorilor de iPhone (Apple CarPlay blochează accesul la alte aplicații de navigație în afară de Maps). Adevărata poveste este, însă, faptul că această integrare permite Google să acceseze o cantitate uriașă de informații despre obiceiurile tale și despre mașina ta.

Aplicația va putea accesa, prin intermediul sistemului informatic al mașinii, informații generale, cum ar fi temperatura exterioară, dacă ștergătoarele sunt sau nu pornite, cât combustibil este în rezervor și altele de acest gen. Waze va putea astfel să afle dacă alte mașini frânează brusc în față și să emită un avertisment.

De asemenea, va permită Google să ofere servicii targetate. Dacă ești cu rezervorul gol, Google va putea vinde un spațiu publicitar prin licitație în timp real. Publicitarii vor ști ce conduci și de cât combustibil ai nevoie și vor ajusta prețul pe care-l plătesc Google și chiar prețul pe care ți-l pot oferi la combustibil.

Adaugă un comentariu