WRC: Thierry Neuville câștigă în Argentina după un final interzis cardiacilor

Anul acesta, actorii din WRC și-au propus să ne țină în fața monitoarelor până în ultima secundă. În Mexic, Kris Meeke a câștigat raliul după o scurtă ieșire în decor, în Corsica, lupta pentru locurile 2 – 3, respectiv 4 – 5 s-a dat pe ultima probă, acum, în Argentina, Neuville i-a furat lui Elfyn Evans prima victorie în WRC tot pe Power Stage.

Raliul Argentinei a început cu Elfyn Evans într-o formă de zile mari. Pilotul D-Mack a reușit să pună secunde frumoase în fața celorlalți. O altă surpriză plăcută a fost produsă de Mads Ostberg. Acesta a încheiat ziua pe locul doi fiind urmat de Neuville. Ziua secundă l-a avut în prim-plan tot pe Elfyn Evans. În ciuda problemelor cauzate de suprafața dură, pilotul D-Mack reușește să păstreze prima poziție a clasamentului provizoriu. Ultima zi din Raliul Argentinei a fost una extrem de dură.

Evans pierde ceva teren în fața lui Neuville, iar înainte de Power Stage, galezul avea un avans de doar 0,6 secunde. O simplă greșeală pe ultima probă a fost suficientă pentru ca acesta să piardă Raliul Argentinei. Diferența dintre Evans și Neuville a fost de doar 0,7 secunde. În aceste condiții, pilotul Hyundai își trece în cont a doua victorie a sezonului. Locul trei a fost ocupat de Ott Tanak.

Sebastien Ogier, liderul clasamentului general a terminat pe patru, urmat de Jari-Matti Latvala.

Adaugă un comentariu