10 lucruri mai puțin știute despre istoria Audi

Audi este una dintre cele mai apreciate mărci de mașini din lume. Istoria Audi este vastă și povestea a pornit la începutul anilor 1900. Iată 10 lucruri mai puțin știute despre istoria Audi:

1. August Horch, fost inginer la firma lui Karl Benz, a fondat propria companie în 1899 împreună cu un partener. Firma s-a numit Horch&Cie.

2. Prima mașină construită de Horch a fost în 1901. În urma unei dispute cu partenerii de la Horch-Werke AG, el a parasit firma, iar în același an a fondat o nouă firmă în domeniul auto cu numele de Horch Automobil Werke GmbH. În urma unei dispute legate de numele Horch’ el nu a mai putut folosi această denumire, schimbând numele fabricii în Audi Automobilwerke GmbH, Audi fiind latinizarea numelui de Horch.

3.  În 1928, compania a fost cumparată de danezul Jorgen Rasmussen, proprietarul firmei constructoare de automobile si motociclete DKW. În anul 1932, Audi s-a unit cu Horch, DKW și Wanderer, formând concernul Auto Union.

4. Sigla Audi constă în patru cercuri suprapuse, care reprezintă cele patru mărci membre ale Auto Union. Sigla simbolizează contopirea Audi cu DKW, Horch și Wanderer: primul cerc reprezintă Audi, al doilea DKW, al treilea este Horch, iar ultimul, Wanderer.

5. În 1969, sub conducerea Volkswagenwerk AG se realizează fuziunea dintre Auto Union AG si NSU Motorenwerke AG, fabrica rezidentă in Neckarsulm. Noua companie purta numele de Audi NSU Auto Union AG.

MHV_DKW_F102_01

6. În martie 1980 la expozitia din Geneva la standul Audi a fost o adevarată nebunie. Acolo a fost prezentat primul Quattro Sport Coupe. Audi Quattro a fost prima mașină cu tracțiune pe patru roți.

7. În 1985 s-a decis ca numele firmei Audi Automobile NSU Auto Union AG este dificil de pronuntat de multe ori. Audi NSU Auto Union AG a devenit AUDI AG în 1985.

8. La sfârșitul anilor ’80, Audi a fost prima firmă germană de automobile care a introdus un motor diesel cu injecție directă și grupul de turbosupraalimentare la modelul Audi 100 TDI.

9. Audi a prezentat în toamna anului 1991 două modele sport lăudate mult timp: Audi quattro Spyder la expoziția de la Frankfurt și Audi Avus quattro la expoziția din Tokio.

audi

10. Prima generație de Audi A4 (cunoscută intern sub numele de Typ 8D) a debutat în 1994, fiind produsă pe platforma auto Volkswagen B platform, care mai era utilizată și pentru producerea celei de-a patra generații de Volkswagen Passat.

Vezi în imagini 100 de ani de istorie Audi!

Adaugă un comentariu