A folosit ajutorul de stat pentru coronavirus ca să-și cumpere o Kia

Unii antreprenori americani fac față cu greu contextului cauzat de criza coronavirus și caută un pic de confort psihologic… prin fraudarea ajutoarelor.

Citește și:

Lamborghini cumpărat din ajutorul de stat pentru coronavirus

Perioada pe care o trăim este grea pentru toată lumea, din toate punctele de vedere, așa că „afacerile’ făcute de unii antreprenori sunt cu atât mai greu de digerat.

Până acum, doi antreprenori din Florida, SUA, au depus cereri de ajutor de stat — oferit acum de Guvernul Statelor Unite întreprinderilor care suferă pierderi mari în contextul COVID-19 — frauduloase, cu care și-au cumpărat obiecte și mașini de lux. Unul dintre ei și-a cumpărat un Aventador, celălalt, Urus.

Comparativ cu primii doi, cel de-al treilea antreprenor care a recurs la astfel de schemă se arată a fi mai practic, pentru că nu s-a aruncat la supercaruri, ci a preferat să-și cumpere un sedan sportiv: Kia Stinger. Și pentru că i-au mai rămas bani din cele 2,1 milioane de dolari obținute de la stat, și-a achiziționat și un yacht de 300.000, și o casă de 1,3 milioane de dolari.

Kenneth Gaughan a falsificat, printre altele, extrase de cont de la mai multe companii afiliate pentru a se putea încadra în programul de ajutorare oferit de stat, spunând că aceste întreprinderi au cumpărat animale de companie de suport emoțional (un lucru existent în State, se pare); nu a fost cazul.

Gaughan nu este la prima abatere. Acesta este acuzat și că a fraudat Arhiepiscopia Catolică din Washington cu 472.000 $ în decursul a opt ani de zile, unde a fost angajat ca asistent la administrație.

Adaugă un comentariu