VIDEO: Pilotul Alex Filip, accidentat de un șofer. Ce riscă acesta

Pilotul de raliu Alex Filip a fost acroșat inteționat de un șofer atunci când se afla pe bicicletă. Iată filmul accidentului petrecut în Corbeanca.

Citește și:

Un șofer din Arad a gonit cu mașina pe o pistă de bicicliști din localitate

VIDEO: furt (eșuat) de bicicletă în Brașov, demonstrație de hilară incompetență

Tuning pentru bicicleta electrică? O idee neinspirată în unele țări

Cod rutier 2019: amenzi noi pentru bicicliști. Care este plafonul de sancțiuni

Pilotul de raliuri Alex Filip a fost implicat într-un accident rutier desfășurat pe o stradă din Corbeanca. Filip era pe bicicletă — ciclismul fiind un hobby de-al său — când a fost acroșat de un șofer aflat la volanul unei Dacia Logan. Gestul șoferului, așa cum arată și camerele de supraveghere care au surprins incidentul, poate trece cu greu ca o greșeală; pare mai degrabă un gest deliberat.

Șicana surprinsă pe camere este ultima dintr-o serie desfășurată pe ultimii 3-4 kilometri, spune Alex Filip într-un interviu pentru ȘtirileProTV.

„Pe acest drum, intens circulat, șoferul respectiv m-a depășit de vreo 3 sau 4 ori, tot petrecându-ne pe o distanță de 3-4 kilometri. Absolut de fiecare dată, m-a depășit la o distanță foarte aproape, iar ultima dată când m-a depășit, înainte de impactul pe care îl vedem pe filmare, m-a înghesuit atât de mult la acostament, la marginea drumului, încât mi-am dat seama că nu o să am loc să trec în condiții de siguranță între mașina lui, care era în mișcare, și mașina maro care era parcată. Așa încât, într-o ultimă disperare, am strigat «Bă!» și am dat cu palma în geamul spate al mașinii ca să-l atenționez să-mi facă și mie un pic de loc’, explică pilotul.

Având în vedere implicațiile și posibilul deznodămând al acestui gest, șoferul Daciei riscă să fie acuzat de tentativă de omor. Din păcate, acesta nu este singurul caz în care șoferii pun în pericol viețile bicicliștilor. În rubrica de comentarii de la postarea inițială pe Facebook a lui Filip, utilizatorii au povestit întâmplări similare.

Adaugă un comentariu