Anunț mașini second-hand: Porsche Cayenne se dă pe gratis. Care este singura condiție

Un anunț afișat pe un site de vânzări auto second-hand ne lasă cu mai multe întrebări decât răspunsuri: proprietarul vinde mașina… pe gratis. 

Citește și:

„Vând/Schimb COTEȚ’. Așa vinde un român un BMW X5

Ce a scris vânzătorul unui BMW în anunț a șocat pe toată lumea: „Dacă aș scrie kilometri reali, nu mai dă nimeni click pe anunț’

Când intri pe un site de anunțuri de vânzare pentru mașini second-hand, te aștepți (sau măcar speri) să găsești oferte tentante. Însă probabil că nu te aștepți să găsești o mașină care se dă pe gratis. Și nu chiar orice mașină, ci un Porsche! Titlul anunțului pune, ce-i drept, gratis între ghilimele, pentru că există totuși o condiție pe care cumpărătorul trebuie să o îndeplinească.

„Oferta’ în cazul de față este un Cayenne din prima generație (an de fabricație 2006) care pare să se afle într-o condiție foarte bună, atât cât pot imaginile postate în dreptul anunțului să ne arate; mașina are, conform spuselor proprietarului, 184.050 de kilometri la bord. Descrierea oferită de proprietar este foarte succintă și la obiect: „Îți plătești impozitul la el în valoare de 6.000 € și îl iei acasă, nu e niciun fel de glumă! Motor de 4.500, 380 de cai.’

Anunț mașini second-hand: Porsche Cayenne se dă pe gratis. Care este singura condiție

Versiunea Cayenne S a primei generații dispunea de un V8 cu capacitate de 4.511 cmc, cu 345 de cai-putere și 420 de Newtoni-metru, resurse manageriate de o transmisie automată Tiptronic cu șase trepte. Accelerația 0-100 km/h declarată de producător era de circa 7 secunde, iar viteza maximă, de 250 km/h. Nu știm dacă cei 380 de cai-putere promiși de vânzător sunt o greșeală de tipar sau dacă mașina a suferit modificări pe partea tehnică. Exteriorul a fost vizibil modificat, proces în care Cayenne-ul de față a mai pierdut din abilitatea de off-roader din cauza gărzii la sol reduse.

Cei 6.000 de euro (adică 28.700 de lei) sunt, conform calculelor noastre, echivalentul a circa patru ani de taxe neplătite: impozitul anual pentru o motorizare de peste 4.500 cmc este de 6.540 de lei. Este cineva tentat de ofertă?

Adaugă un comentariu