Cele mai bune căști bluetooth pe care să le ai în mașină

Fie că o folosești pentru convorbiri hands-free la volan, sau îți este utilă în parc sau pe pista de alergare, unde te pregătești pentru maraton, casca bluetooth rămâne unul dintre accesoriile de care ai nevoie pe termen lung. Care sunt cele mai bune modele care îți oferă un sunet de excepție și anulează zgomotele exterioare?

 Piața căștilor bluetooth a evoluat în ultimii ani, modelele stereo, echipate cu microfoane destinate convorbirilor, înlocuindu-le din ce în ce mai mult pe cele mono. Discuția mono versus stereo le da bătăi de cap multora, iar dacă nu știi ce să alegi, ambele variante sunt disponibile în România, așa încât poți să consulți cu o mai mare atenție ofertele.

Trebuie să știi că stereo nu înseamnă doar muzică, ci acest tip de dispozitiv oferă o bună experiență atunci când este conectat cu apelurile telefonice. Pe de alta parte, moda și simțul practic nu fac întotdeauna casă bună. Căștile mono au o capacitate mult mai ridicată de a anula zgomotul străzii și, în general, orice tip de zgomot exterior, sunt discrete și simplu de utilizat.

Opțiunile rămân în continuare numeroase, de ambele părți, însă, printre atâtea produse no-name sau versiuni care au denumiri și specificații tehnice aproape identice, o discuție despre cele mai noi și mai bune modele devine necesară. Desigur, alegerea finală va ține cont de preferințele și nevoile proprii și, nu în ultimul rând, de buget, însa nu este deloc o idee rea să afli care sunt trendurile.

 

  1. Plantronics Voyager Edge – Plantronics s-a specializat în această categorie și oferă unele dintre cele mai bune produse, acesta fiind doar unul dintre ele. Este un model smart și intuitiv, care sesizează’ singur faptul că a fost instalat și așteaptă comenzi vocale imediat ce ai primit un apel. Compact și discret, echipat cu nu mai puțin de trei microfoane, acest model asigura o experiența excelentă și un nivel ridicat de claritate a sunetului, în timpul convorbirilor.

 

  1. Jabra Motion – Cu toate că nu este cel mai performant model de pe piață atunci când vine vorba despre calitatea sunetului în timpul convorbirilor, are o foarte bună capacitate de anulare a zgomotelor exterioare, chiar și atunci când volumul acestora este ridicat. Este, de asemenea, ușor să îl ajustezi și să îi stabilești setările și este un model echipat cu o baterie care rezistă până la 7 ore.

 

  1. Plantronics M55 – Ce spuneam anterior? Plantronics are o gamă întreagă de căști bluetooth, inclusiv modele adaptate unui buget limitat, cum este acesta, pentru care producătorul nu a făcut, însa, rabat de la calitate. Chiar dacă nu intră neapărat în categoria premium, aceasta este o cască ușor de purtat, confortabilă, cu care poți realiza comenzi vocale și care oferă o bună calitate a sunetului, inclusiv funcția de anulare a zgomotului de fond.

 

  1. Skullcandy XTfree – Cu toate că este un model creat special pentru cei care se antrenează la sala, performanțele sale și costul redus, comparativ cu alte modele, îl fac o alegere potrivită chiar și pentru mașină. Are foarte multa stabilitate, este rezistent la umezeală, echipat cu un bass puternic, pentru ascultat muzică și cu funcție de anulare a zgomotelor care pot distorsiona convorbirile sau experiența muzicală.

 

  1. Jabra Supreme UC – Acest dispozitiv are avantajul că poate fi conectat simultan la smartphone și laptop, permițând alternarea imediată a surselor, printr-o simplă apăsare de buton. Poți folosi acest set pentru convorbiri telefonice sau via Skype și  pentru alte conversații prin chat vocal, dar și pentru a asculta muzică.

 

Sursa foto: Shutterstock

Adaugă un comentariu