Eleganta Alfa, caracterizarea lui Henry Ford și lacrimile lui Enzo Ferrari

De ce sunt modelele Alfa Romeo unele dintre cele mai elegante mașini? De ce Alfa atrage atenția doar prin simpla sa prezență? Sunt întrebări la care răspunde… istoria.

Mașinile Alfa Romeo au reprezentat întotdeauna eleganța și rafinamentul italian. De-a lungul timpului, nume mari din industria automobilistică au aduse ode constructorului italian. Doi dintre aceștia au fost Enzo Ferrari și Henry Ford.

alfa

Lacrimile lui Enzo

Povestea ALFA a început pe 24 iunie 1910, la Milano. Compania a fost implicată în construirea de mașini de curse din 1911. Prima mașină de curse a fost făcută în 1913, la trei ani după înființarea companiei, și Alfa Romeo a câștigat Campionatul Mondial, inaugural, de Grand Prix în 1925. Compania a câștigat un nume bun în sporturile cu motor, care a dat o imagine sportivă automobilelor produse de Alfa Romeo.

Enzo Ferrari a fondat în 1929 Scuderia Ferrari, echipa de curse Alfa Romeo, înainte de a deveni independent în 1939. Se spune că în ziua în care Enzo Ferrari a învins mașinile Alfa, a plâns ca un copil.

Caracterizarea lui Henry Ford

Henry Ford, fondatorul industriei americane de automobile, a avut doar cuvinte de laudă despre “italianca” Alfa și eleganța ei. “Când văd trecâd o Alfa Romeo, îmi dau jos pălăria”, ar fi zis americanul. Se spune că Henry Ford a afirmat aceste cuvinte la vederea unei Alfa Romeo 8C 2900, după o întâlnire cu inginerul Ugo Gobbato, unul dintre creierii Alfa Romeo.

Cu toate că fraza a devenit cunoscută la nivel mondial, mulți spun că este o legendă doar pentru a crește notorietatea Alfa.

Henry_Ford_and_Barney_Oldfield_with_Old_999,_1902

Adaugă un comentariu

Articole similare