Range Rover Velar – unul dintre cele mai echilibrate motoare cu șase cilindri

Versiunea Range Rover Velar testată a fost echipată cu propulsorul diesel V6 de 3,0 litri, care dezvoltă, cu ajutorul a două turbine, o putere maximă de 300 CP.

Fiind în linie cu caracterul sofisticat al lui Range Rover Velar, propulsorul impresionează prin rafinamentul său, prin liniaritatea cu care livrează cuplul și cu explozia de putere pe care o propune atunci când pedala de accelerație este împinsă în podea. Este unul dintre cele mai echilibrate motoare cu șase cilindri  și reușește să ofere valori de consum foarte bune, în timp ce dinamica este la cote ridicate, accelerația 0-100 km/h fiind atinsă în doar 6,5 secunde. Unitatea diesel este cuplată standard la o cutie automată cu opt rapoarte, rapidă, liniară în reacții și cu un algoritm de funcționare atent setat pentru schimbări de treaptă optime, indiferent de poziția pedalei de accelerație.

Land Rover Range Rover Velar este disponibil în România și cu propulsorul de 3,0 litri și 380 CP. 

Verdict

Range Rover Velar – un alt SUV premium? Nu chiar. Velar devine un reper în materie de rafinament, confort la rulare și conectivitate, în timp ce designul său este absolut remarcabil. Propulsorul diesel de 300 CP este rafinat, vivace și funcționează fără reproș alături de cutia automată cu  opt trepte.

 

Adaugă un comentariu