Își modifica pozele înainte să fie la modă! Un personaj istoric și obsesia lui cu propria imagine

În viață, lucrurile se împart în două: cele cunoscute de toată lumea și cele știute doar de câțiva. De exemplu, toată lumea știe că Stalin a fost șeful Uniunii Sovietice. Dar câți știm că nu era rus, ci venea din Georgia? Asta ar explica, de exemplu, de ce vinul său preferat era un soi georgian, numit Khvanchkara.

Un alt aspect mai puțin cunoscut despre conducătorul Partidului Comunist e că avea foarte mare grijă de imaginea sa. Pentru că suferise de variolă în copilărie, fața sa era plină de cicatrici. Așa că de fiecare dată când i se făceau poze, avea mare grijă ca acestea să fie modificate, prelucrate astfel încât tenul să-i arate perfect. Dar asta nu e tot! Accepta să fie fotografiat doar din anumite unghiuri, care îl făceau să pară mai înalt, el fiind mic de înălțime – avea doar 1,63 m. Și nu stătea la discuții! Fotografii care îi făceau poze ce îl dezavantajau erau împușcați.

Stalin e cunoscut pentru cruzimea și duritatea sa, iar numele său chiar înseamnă „omul de oțel’. Dar știai că nu e cel adevărat, cu care s-a născut? Adevăratul său nume era Vissarionovich Djugashvili, dar și l-a schimbat când avea treizeci de ani. Poate pentru a fi mai ușor de reținut.

Apropo de asta, despre aspirațiile sale de tânăr ce știm? Se pare că visa să se facă preot. A studiat cu bursă de merit la un seminar teologic din Georgia natală. Urma să devină preot al Bisericii Ortodoxe Ruse, dar visul nu i s-a mai împlinit. Din cauza corupției pe care o observa în jurul său, și-a pierdut treptat credința.

Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile din viața lui Stalin. În colecția „Biografii’, pe care o găsești recomandata de Libertatea la prețul de 14,99 lei, te așteaptă povești interesante din viața conducătorului rus și a altor personaje la fel de renumite. Descoperă-le pe toate!

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare