Marfa nu va întârzia, iar aerul orașului va rămâne nealterat. Noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric este în stare de așa ceva!

Lansarea publică lui Renault Kangoo Van E-Tech Electric va avea loc pe 16 noiembrie la salonul Soultrans din Lyon. Evenimentul va fi urmat de startul producției la uzina din Maubeuge și debutul comercializării în primăvara anului 2022.

Seria de succes a micilor vehicule comerciale Renault Kangoo, disponibilă în prezent cu motorizări economice cu ardere internă, este pe cale să predea ștafeta către o nouă generație, reprezentativă pentru era electromobilității. Renault Kangoo Van E-Tech Electric pare a fi perfect calibrat pentru a invada străzile viitoarelor orașe curate: gabarit redus, volum util mare, autonomie de 300 km (conform normelor WLTP).

Noul vehicul comercial al mărcii franceze este dotat cu un motor electric de 90 kW (122 CP) al cărui cuplu se ridică la 245 Nm și o baterie cu capacitatea de 45 kWh. Pentru alimentarea acesteia este posibilă branșarea la trei tipuri de surse, iar cea mai rapidă încărcare (curent continuu la 80 kW) permite obținerea unei autonomii de 170 km în 30 de minute. Precedenta variantă Kangoo electric, lansată cu titlu de pionierat în domeniu în 2011, a convins peste 70.000 de clienți că poate să facă față exigențelor cu caracter profesional. Mai practic și mai perrformant, noul Renault Kangoo Van E-Tech Electric are în față un viitor cât se poate de promițător.

Sistemul de frânare hidraulic al automobilului este asistat de un sistem ARB (Adaptive Regenerative Brake System), care favorizează reîncărcarea bateriilor în timpul încetinirilor. În funcție de condițiile de trafic și de propriile priorități, conducătorul are de ales între șase moduri de rulare.

Renault Kangoo Van E-Tech Electric va fi comercializat în două versiuni de ampatament. Volumul util maxim este de 3,9 mc (ampatament scurt), respectiv 4,9 mc (ampatament lung). În aceeași ordine de idei, vorbim despre sarcini utile maxime de 600 și, respectiv 800 kg. Cât despre sarcina maximă remorcabilă, aceasta ajunge la 1,5 tone.

Adaugă un comentariu