Mercedes-AMG GT R – Bestia de pe Iadul Verde

Mercedes-AMG a prezentat cu mare fast noul AMG GT R. Modelul a fost expus în cadrul Goodwood Festival of Speed și vine cu o mulțime de modificări tehnice și estetice.

Pentru început, Mercedes-AMG GT R are o masă totală de 1.554 de kilograme, cu 90 de kilograme mai puțin față de versiunea AMG GT S. De asemenea, motorul V8 de 4,0 litri a fost modificat, iar acum dezvoltă 585 CP la 6.250 rpm și 700 Nm între 1.900 și 5.500 rpm. Resursele vor fi puse în valoare tot cu ajutorul transmisiei automate cu dublu ambreiaj și șapte trepte, însă inginerii AMG au făcut o serie de modificări pentru un plus de sportivitate.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,6 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 318 km/h.

2016 mercedes-amg gt r (20)

Tot pentru un plus de sportivitate, noul Mercedes-AMG GT R a primit și un sistem de evacuare modificat, dar și un sistem activ de direcție pentru puntea spate.

Noul Mercedes-AMG GT R vine cu jante de 19 inchi pe față, respectiv 20 de inchi pe spate, iar acestea au fost încălțate cu pneuri Michelin Pilot Sport Cup 2. La final, trebuie să amintim și de diferențialul cu alunecare limitată și controlat electronic amplasat pe puntea spate.

2016 mercedes-amg gt r (29)

La interior, Mercedes-AMG GT R a primit scaune AMG cu profil sportiv, piele Nappa și centuri de siguranță galbene (opțional). De asemenea, același ton de galben poate fi regăsit și pe cusăturile din habitaclu.

Adaugă un comentariu