Nissan GT-R Nismo sfârșește tragic la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Festivalul Vitezei de la Goodwood consemnează în fiecare an și câteva accidente în care sunt implicate mașini exotice – și implicit foarte scumpe. Iar acest Nissan GT-R Nismo care a sfârșit prematur în ediția din acest an se încadrează perfect profilului.

În fiecare an, la Festivalul Vitezei de la Goodwood au loc accidente spectaculoase și cu urmări foarte costisitoare, dată fiind valoarea modelelor prezente la acest eveniment. Iar acest Nissan GT-R Nismo nu face excepție, fiind doar una dintre cele cinci mașini care au sfârșit într-un mod nefericit la ediția din 2014 a evenimentului automobilistic din Marea Britanie.

Condus de sportivul olimpic Chris Roy, supercarul japonez a atacat un viraj cu prea mult aplomb, părăsind suprafața pista de la Goodwood și oprindu-se într-o barieră din baloți. Din fericire, pilotul nu a fost vătămat, ieșind din mașina avariată în uralele publicului.

O altă victimă a Festivalului Vitezei din acest an a fost Alfa Romeo 4C, care a ieșit de pe pistă după un scenariu similar, însă la o viteză mult mai mică, urmările incidentului fiind minore.

 

Nissan GT-R Nismo – detalii tehnice

Dacă tot am adus vorba despre impresionantul Nissan GT-R Nismo, merită amintite câteva specificații. Astfel, cea mai puternică versiunii a Godzillei – cum este supranumit japonezul – dispune de un propulsor V6 bi-turbo de 3,8 litri, care produce 600 CP și 651 Nm. Fluxul de putere este transmis celor patru roți printr-o transmisie automată cu șase rapoarte și ambreiaj dublu. Conform celor declarate de producător, accelerația de la 0 la 100 km/h este realizata în 2,6 secunde, însă testele făcute de publicații independente au demonstrat că, în condiții optime, această valoare se apropie de 2,0 secunde. Oricum, GT-R Nismo rămâne una dintre cele mai rapide mașini de producție, reușind să parcurgă circuitul de la Nürburgring într-un timp de 7:08.679.

 

http://youtu.be/1S9CN5g4reA

 

Adaugă un comentariu