Practic – Adio geamuri aburite!

vezi galeria foto

Deseori se întâmplă să nu vezi pe unde mergi? Ți se întâmplă mai ales după ce a plouat? Iarna sunt mai multe șanse să întâmpini aceste probleme. Iată câteva metode pentru a scăpa de problemă. Adio geamuri aburite!


 

Uneori, pe străzi, vezi multe mașini cu geamurile aburite și de fiecare dată te întrebi: șoferii aceștia chiar nu sunt conștienți la ce riscuri se expun? Când circuli cu mașina, iar geamurile tale sunt aburite, riscul de accident crește considerabil și este cât se poate de logic. Nu poți vedea nimic.

Mai există și a doua categorie care în dreptul postului de lucru își desenează un hublou prin care au impresia că pot urmări traficul. Greșit, greșit și iar greșit. Dar aceasta este o discuție care poate continua la nesfârșit și ține doar de educația fiecăruia.


Totuși, ce a dus la aburirea geamurilor? Răspunsul este unul foarte simplu: umezeala prezentă în vehicul. Și de cele mai multe ori, aceasta provine de pe talpa încălțămintei și de pe haine, dar apare și din cauza unei întrețineri precare a sistemului de ventilație și chiar și a vehiculului în sine. Cu timpul, etanșările își pierd din proprietățile inițiale, iar ușile, geamurile sau trapa devin surse pentru umezeala apărută. Așa cum afirmam și mai sus, nici un sistem de ventilație întreținut necorespunzător nu ajută.  Ce-i de făcut în acest caz și cum scapi mai repede dimineața de geamurile aburite?


Începem cu întreținerea sistemului de ventilație. Filtrul de polen nu l-ai schimbat de mult, iar acesta nu lasă suficient aer să pătrundă în habitaclu. Schimbă-l cu unul nou și vei vedea îmbunătățiri semnificative. Sistemul de colectare a aerului de sub capotă este acoperit de frunze. Și cum anume crezi că intră aerul în instalația de ventilare? Cu un aspirator bun încearcă să elimini toate reziduurile. Vei constata o îmbunătățire considerabilă a fluxului de aer. Ultimul sfat pe care ți-l dăm este să verifici orificiile pentru drenarea apei. Dacă acestea sunt înfundate, le poți readuce în starea inițială cu ajutorul unui cablu cu duritate ridicată.


În ceea ce privește dezaburirea rapidă există și câteva elemente de care trebuie să nu uiți. După ce te-ai urcat în mașină, comută ventilația către parbriz și dă-o la maximum. Același lucru fă-l și cu temperatura. Dacă ai aer condiționat, îl poți porni fără nicio problemă. După aceea, nu uita să închizi recircularea aerului. Iar la final, pentru ca lucrurile să se miște rapid, deschide puțin geamurile. Vei vedea că umezeala apărută pe geamuri va dispărea mult mai rapid.


Citește și:

Proiectul Primăriei a fost aprobat: Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Amenzi mari pentru abateri considerate minore de către șoferi

Cât de productivă este o cameră fixă: Uite câte amenzi adună în două săptămâni

VW a confirmat: producția lui Passat se mută

Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?


București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Oferte ANAF!

 

Cinci sfaturi pentru un interior fără umezeală

 

Filtrul de polen

Dacă nu ai un carnețel în care să-ți notezi operațiile efectuate asupra vehiculului, atunci încearcă să-ți amintești când ai schimbat ultima oară filtrul de polen. Dacă au trecut mai bine de 15.000 de kilometri, atunci este momentul să-l schimbi cu unul nou.

Instalația de ventilație

Pentru ca geamurile tale să se dezaburească mai repede trebuie să direcționezi curentul de aer către parbriz. Selectorul de temperatură pune-l pe maximum, iar recircularea aerului o poți închide.

Scapă de umiditatea din aer

Umiditatea ridicată a aerului din mașină este cauza principală a aburirii geamurilor. Pentru a scăpa de cantitatea mare de apă din aer folosește un dezumidificator.

Curăță orificiile pentru drenarea apei

Verifică dacă orificiile pentru drenarea apei sunt înfundate. Dacă da, poți folosi un cablu cu duritate ridicată pentru a le curăța.

Curăță sistemul de colectare a aerului

Ridică capota mașinii și curăță temeinic sistemul de colectare a aerului. Dacă sunt reziduuri multe, poți folosi și un aspirator puternic.

Sfat

Ventilația la maximum, temperatura la fel, recircularea  închisă și aerul condiționat pornit. La toate acestea adăugăm un geam ușor coborât și, cât ai zice pește, geamurile s-au dezaburit. Dacă problema persistă, investighează!

 

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE