Proiectul Primăriei a fost aprobat: Cum obții 500 de lei pentru combustibil?

Proiectul propus de Primăria Capitalei se referă la decontarea combustibilului folosit de persoanele din regiunea București-Ilfov până la valoarea de 500 de lei pe lună. Condiția este ca cetățenii să folosească un singur autoturism pentru a merge în aceeași direcție.

Citește și:

Cât de productivă este o cameră fixă: Uite câte amenzi adună în două săptămâni

VW a confirmat: producția lui Passat se mută

Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ford vrea să scape de mirosul de mașină nouă’

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

Oferte ANAF: Mașini la licitație

 

Inițial, proiectul a fost respins în ședința din 18 octombrie organizată de Consiliul General al Municipiului București.

Aflat a doua oară în dezbatere, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 28 de voturi pentru’, o abținere și 19 voturi împotrivă’.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este o măsură necesară pentru descongestionarea traficului din oraș.

Mă bucur că CGMB a votat proiectul pe care l-am inițiat‘ a declarant Gabriela Firea după dezbaterea proiectului. Acesta este adresat în special navetiștilor, care în loc să foloseasca o mașină cu un șofer, vor folosi o mașină cu patru persoane și astfel vor contribui la diminuarea traficului și vor primi bonusul de 500 de lei din partea Primăriei Capitalei‘.

Va fi o procedură simplă, tocmai pentru a nu îngreuna. Va fi o declarație pe proprie răspundere, pentru că așa este normal‘ a declarat Primarul Capitalei.

Dar nu vă grăbiți să completați această declarație dacă nu vă țineți de cuvânt, deoarece Poliția Municipiului București va realiza verificări în trafic pentru a se asigura că într-adevăr circulă mai multe persoane într-un autoturism pe aceeași rută.

Mai multe propuneri se găsesc în programul Stimularea mobilității și descongestionarea traficului din București’, alături de decontarea combustibilului pentru navetiști. A doua propunere este de interes pentru persoanele care transportă copiii la școală din zona Ilfov către municipiul București.

Municipalitatea mai are în plan să înființeze un proiect de car-sharing cu autoturisme ecologice (hibride sau electrice) și un altul de bike-sharing, dar și un proiect ce se referă la transportul elevilor cu microbuze. Deocamdată, nu a fost furnizată informația referitoare la costurile acestor proiecte sau impactul acestora pentru cetățeni, titrează digi24.ro.

Adaugă un comentariu