VW a confirmat: producția lui Passat se mută în Cehia

Producția lui Volkswagen Passat se mută în Cehia. Modelul va fi fabricat la uzina Skoda din Kvasiny, Cehia, alături de Superb, Karoq și de Seat Ateca.

Citește și:

Ora de Educație Rutieră: Un proiect în întâmpinarea șoferilor de mâine

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Trofeul București: Super Rally din Capitală

Noi probleme pentru Uber și Taxify!

București este pe primul loc în Europa la aglomerație

S-a terminat cu mașinile poluante – vor fi interzise în București

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Proiect: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Noi oferte ANAF: Mașini ieftine la licitație

 

Volkswagen Passat este unul din cele mai vândute autoturisme din Europa și unul dintre cele mai vândute modele VW la nivel global. Sedanul de clasă medie se bucură de o popularitate deosebită și la noi în țară.

Alegerea nemților de a muta producția lui VW Passat în Cehia este influențată de nevoia acestora de a mări capacitatea de producție a autoturismelor electrice la uzinele din Germania.

Aici, uzina din Emden și cea din Hanovra vor deveni fabrici specializate pentru producția mașinilor electrice. Acestea se alătură uzinei de la Zwickau, unde deja se fabrică acest tip de autoturisme.

Directorul general al Volkswagen Group, Herbert Diess, a confirmat, în cadrul unei ședințe de presă, că a fost luată decizia definitivă privind transferul autoturismelor Volkswagen Passat din Germania în Cehia.

Primele unități fabricate în Kvasiny vor ieși pe poarta fabricii în 2023. Până atunci, modelele SUV Skoda și Seat vor fi mutate într-o altă uzină, care va fi construită în Europa de Est.

Țările cele mai interesante pentru viitoarea fabrică par să fie Bulgaria și Turcia. România nu a fost complet scoasă din ecuație, dar absența unei infrastructuri de bună calitate ne scade serios șansele de a avea o uzină a grupului Volkswagen.

Adaugă un comentariu